16+2

I helgen har jag och Egon varit till världsmeteropolen Dorotea och mysat med Karrå och Leah. Egon tyckte att Leah var jättegullig och ville gärna hjälpa henne att leka med Duplo och hennes baddocka, dock fick han inte det för oss vuxna trots att Leah villigt delade med sig för det är ju inte så kul med bitmärken i alla leksaker.
Jag tror säkert att Egon kommer vara en underbar hund att ha när man har smått, han kommer nog bli en bra kompis. Just nu är han ju bara 8 månader och ung, lite oförståndig, men i augusti har han ju hunnit blivit mer än ett år så han kanske har mognat på sig och innan Pyret börjar röra på sig själv så är han ju en vuxen och belevad herre. Blir nog bra detta!


Puss

16+0

Jaja, egentligen är det lite fusk att göra detta inlägg idag men jag åker till Dorotea imorron så jag kommer inte att kunna göra det då....så här kommer det.

Barnet:
I vecka 16 är barnet stort som ett päron, kroppslängden är omkring 14 cm (huvud/stjärt).Ögonen har vandrat fram till ansiktets framsida men sitter fortfarande ganska långt ifrån varandra. Ögonlocken har mötts och helt vuxit samman och ögonen öppnas inte igen förrän i vecka 27. Barnmorskan kan höra barnets hjärtljud med hjälp av en doppler, ett slags ljudförstärkare.
Källa: www.growingpeople.se

Puss

Ytterligare renoveringsframsteg

Idag har vi gjort lite mer framsteg med väggen och nu sitter gipsskivorna där så ena sidan på väggen är helt klar. Underbart hur bra det blir!


Egon ville också vara med och bygga så han fick ansvaret över släggan som väger 1,6 kg.


Puss

Bilder från renoveringen

Nu har jag kommit på vad som blivit tokigt med min blogg när jag inte kunnat lägga in bilder. Tacksam att det finns kundtjänst att få hjälp av! Men här kommer lite bilder så ni kan följa vårt projekt: "Barnrum"

De här bilderna kanske ni minns, här har jag bara hunnit riva lite tapet och plockat bort lister. Inget märkvärdigt.

Här håller Jonas på att sätta upp regler och nu har vi sågat upp golvet samt att Jonas har mätat så han nog kommer kräkas när han ser en tumstock efter detta.

Och såhär ser det ut idag, igårkväll hjälptes vi åt att markera på OSB-skivorna samt förborra och sedan borra fast dem. Första bilden är innifrån barnrummet och den andra innifrån köket. Ikväll ska gipsskivorna upp på väggen mot köket så den är klar och sedan är det bara att börja med väggen inuti rummet.
Jag tror att det kommer bli jättebra och det blev mycket större rum än jag hade föreställt mig. De är nästan 3 m breda båda två. Vi har insett att vi kommer kunna möblera barnrummet på ett helt annat sätt än jag trott. SUPER!

Jag har världens finaste sambo, och duktigast!

Puss

Renoveringsframsteg

Nu har han verkligen kommit igång min älskling, och en ledig helg var vad som behövdes för att det skulle till. Nu är nästan hela stommen till den nya väggen uppe och han jobbar som ett djur för att det ska bli fint. Han är så duktig.
I helgen har Karrå, Pelle och Leah varit till Övik trots misstänkt magsjuka. Micke har insjuknat och jag misstänker att jag är på G också, magen är i uppror men än har det inte brutit ut riktigt.
Om det inte vore för att bloggen strular när jag ska lägga in bilder så skulle ni fått se de underverk Jonas fått till i helgen men det får bli en annan gång.

Puss

15+0

Ännu en vecka har gått utan att något har hänt och nu börjar jag känna mig riktigt säker på att detta kommer gå vägen! Känns skönt att allt verkar funka. När jag ligger på rygg och slappnar av i bukmusklerna kan jag känna att det är hårdare över livmodern, dock har jag ju en del annat som är i vägen så det som det pratas om att det kan börja synas får nog vänta tills det har gått en bit till! Förhoppningsvis börjar det snart kännas att Pyret rör på sig och då kanske detta blir ytterligare verkligt för mig!

Barnet:
I vecka 15 är kroppslängden omkring 13 cm (huvud/stjärt) och vikten i medeltal 70 g. Öronen som från början sitter långt ner mot halsen har flyttat upp till sitt slutliga läge. Öronmusslorna har veckat sig och har i det närmaste utseendet som hos ett nyfött barn. Huden är tunn och skär till färgen och tunna blodkärl lyser igenom. Könsorganen är färdigutvecklade och man kan se om det är en flicka eller en pojke. På ultraljud kan man se könet men bara om man har tur och barnet ligger i ett gynnsamt läge. Riktigt säker kan man aldrig bli och undersökning för att konstatera kön förekommer inte
Källa: www.growingpeople.se

Puss

14+6

Imorgon går jag in i vecka 15 och ska med andra ord kunna känna mig helt lugn nu med att det förflyter som det ska, men jag väntar fortfarande på den känslan. Allt verkar vara ok med lite dragande känsla som tydligen är ligamenten kring livmodern som håller på att anpassa sig till en tyngre livmoder men i övrigt känner jag inte så mycket. Jag tror inte att lättnadskänslan kommer att infinna sig förrän ultraljudet är över och jag får besked om att Pyret mår bra, hjärtat slår och allt ser ut som det ska.
Satt och tittade på förlossningskliniken igår och där var en kvinna som var gravid i vecka 37, heroinist, överviktig SAMT HIV-positiv. Hon verkade ju ha en graviditet som gick ok och då kände jag: Kan hon så måste väl jag kunna!! Men det är som jag diskuterat med mamma om alla de som är förståndshandikappade och förökar sig som kaniner, märkligt att det funkar så jättebra för dom! Men det finns väl en tanke med att jag ska måsta kämpa lite extra, vi ser väl om några år vad det kan tänkas vara för tanke....

Puss

Alla grejer...

Ja en bebis kräver ju mer saker än en tonåring och det är inte klokt vad man kan förköpa sig. Jag kommer att surfa blocket dagligen i sommar och det mesta kommer att inhandlas där. Det är otroligt hur mycket som går att köpa billigt bara för att det är använt till ett barn!
Dagens tips: Handla på blocket!

Puss

14+4

Jag har varit lite orolig för att jag ska gå upp en del i vikt under min graviditet och nästan räknat med det. Jag har ju hört historier om att man äter som en häst och går upp en massa kilon som är svår att bli av med sedan. Nu känner jag ett väldigt lugn över detta, jag har verkligen en total brist i matlust. Jag är ofta hungrig men när jag väl äter blir jag mätt på en gång och känner inte att jag överäter i någon form.
"Normal" viktuppgång kan se ut såhär:
v 10 = 0,65 kg
v 20 = 4 kg
v 30 = 8,5 kg
v 40 = 12,5 kg
Källa: www.growingpeople.se
Men som sagt tror jag inte att jag kommer upp i de summorna om det fortsätter som nu. Jag är ju en hemsk godisråtta i vanliga fall men nu äter jag en eller två bitar och sedan är jag nöjd!
Enligt källorna är det så att mag- och tarmkanalens slemhinnor, tillsammans med resten av slemhinnorna i kroppen, blir mer vätskefyllda och svullna vilket kan ge mättnadskänsla samt ge en trögare tarm. Jag köper det, måste vara det som har hänt!
Mamma frågade mig igår om det inte började synas något men jag konstaterade bara att det ser likadant ut som alltid! Nu längtar jag tills det börjar röra sig där inne! :D

Puss

Renoveringsfunderingar

Ja då har vi testat tapetmaskin och jag kan verkligen rekommendera att köpa en sådan, en fröjd att ta bort tapet med den.
Vi har nog bestämt tapet, en ljus olivgrön tapet men eftersom den blir lite tråkig när den är enfärgad så blir det en väggdekor och då kanske denna: http://www.unikdekor.se/visa_produkt.asp?t=XXL+Wallies+%2D+Family+Tree&id=1075&lang=sv



Framsteg

Nu går det framåt med barnrummet. Jag och Jonas var iväg på Byggmax och köpte material till väggen och nu är vi komplett att bygga upp den en saknar bara tid och lite mer motivation, Beijers fick sig också ett besök och lånade ut en tapetbok till oss som vi ska tumma ikväll. Jag tror vi redan har zoomat in på två-tre olika tapeter som är tänkbara kandidater så vi får se om det blir någon av dom. Den ena går i grönt, den andra i brunt eller så den tredje som är mer grå. Handlar bara om att det inte ska bli så barnigt men samtidigt vara ljust och glatt. Brunt och grått låter ju inte så positivt men det är mer ombonade färger än glada. Ikväll ska vi försöka oss på att eliminera det sista av den gamla tapeten och hoppas det går fort.
Nu ska jag och hundarna åka med insamlingen och sedan är det sjön som gäller, trots förkylning måste ju hundarna få springa av sig lite! Lär ju vara en hel drös med folk på sjön men jag hoppas de kan vara lös en del ändå!

Puss

v. 14+0

Nu är det ju så att jag har måsta räkna om detta flera gånger för att försäkra mig om att det är rätt och att jag inte har gjort ett freudianskt felsteg i min matte....men det stämmer, jag har redan kommit så långt som till vecka 14 och det känns underbart. Självklar vet jag ju inte om allt ser bra ut, jag har mindre ont nu och känner inte av graviditeten så mkt men jag hoppas ju självklart att allt är som det ska!

Barnet:
I vecka 14 är kroppslängden 11,5 (huvud/stjärt). Tillväxten går nu i en rasande fart och först i v.22 avtar denna tillväxtspurt.Mellersta delen av tarmen, som delvis legat utanför buken som ett bråck som buktar ut i navelsträngsroten, återvänder till bukhålan. Galla utsöndras till tarmen. Sköldkörteln producerar hormoner som är viktiga för tillväxten. De yttre könsorganen syns och är helt utvecklade till flicka eller pojke nu i vecka 14.
Källa: www.growingpeople.se

13+6

Idag har jag varit på möte med min chef angående hur vi ska lägga upp sommaren och om hon överhuvudtaget har planer på att vara min chef även då, och det hade hon. Jag hade svårt att dölja min lättnad när hon verkligen försökte lösa allt på bästa sätt. Det blir så att hon schemalägger mig juni och juli månad och så håller vi alla tummarna att det funkar och att jag kan jobba så länge jag vill. Jag själv har väl planer på att jobba mitt schema och sedan gå på timmar de dagar som jag kan efter det. Tiden går ju ut den 13 augusti så det känns skönt att ha två veckor på sig där det är ganska fritt hur mkt jag tar på mig om jag överhuvudtaget tar på mig något. Underbart med en chef som försöker fixa för mig!
Så det blir alltså så att jag kommer arbeta på akuten under juni och juli månad och jag skulle inte kunna vara mer nöjd!

I övrigt är allt som vanligt, nu förstår jag att man kan tro sig vara längre gången än man är: är svullen och hemsk om magen men jag vet att det bara är vätska och gaser så. Nu längtar jag tills det börjar röra sig där inne! :D

Puss

33 dagar kvar

Nu är det bara 33 dagar kvar till ultraljudet och jag längtar ihjäl mig tills jag och Jonas ska få se första bilderna på lilla Pyret. Jag har funderat mycket på detta med könet men är ganska säker på att vi inte ska ta reda på det men nog hade det varit praktiskt.
På torsdag ska jag ha ett möte med Cecilia, chefen på akuten, för att diskutera hur sommaren kan komma att se ut för min del och om akuten är ett alternativ för mig eller bara önskedrömmar. Tydligen är det fler som kommer få barn eller inte vara där av andra orsaker och jag förstår att de har det tufft men jag vill absolut inte vara en belastning.
Än så länge verkar det funka som det ska, jag har en del smärta i nedre delen av buken men jag vet aldrig 100 om det är bebismagen eller matmagen som bökar. Nu håller vi bara tummarna att det ska gå lika bra resten av tiden! Känner mig faktiskt lugnare nu....

Puss

13+3

En helt ny upplevelse är att vara dunderförkyld och gravid. Eftersom alla symtom verkar börja i lungorna på mig oavsett vilken förkylning jag får. I vilket fall så är det ingen lek att hitta lindring på apoteket som jag får äta, allt jag brukar ta får jag inte ta nu. Men jag har lyckats lista ut att Alvedon går bra liksom Terra Cough (slemlösande) och Strepsils mot halsont. Det är ingen lek.

Jag kan inte fatta att jag är så långt gången som 13 veckor och det snart bara är en månad kvar till ultraljudet. Jag var på inskrivningen på MVC och det visade sig att allt var bra: Blodtryck 135/80, blodsocker 4,9 (ej fastande) och hon lyckades få blod på en gång! Det är lycka!
Datumet för ultraljudet är 14/3 så nu är det nedräkning!

Puss

v. 13+0

Barnet:
I vecka 13 är kroppslängden omkring 10 cm (huvud/stjärt). Första trimestern är slut och alla vävnader och organ är anlagda. Nu i andra trimestern är det tillväxtspurt och mognad av barnets organ och funktioner som gäller. Andra trimestern varar till och med 28:e graviditetsveckan. Tillväxt-
takten är mycket hög men avtar efterhand från vecka 22.
Armarna är långa i förhållande till benen. Fingernaglarna börjar växa. Fostret kan röra på fingrarna, och handen kan slutas vid beröring. Fostret lyfter handen mot ansiktet. Gäspar och sträcker på hela kroppen, kan snurra runt och kan reagera på mammas lägesförändringar.
Källa: www.growingpeople.se

Inskrivning på MVC

Imorgon är det dags för inskrivning på MVC och det innebär att jag ska bli vägd, mätt, stucken och kontrollerad. Hoppas allt ser bra ut. Jobbade natt i natt som var så jag passade på att ta ett blodsocker eftersom jag varit otroligt törstig och lyckas inte läsa mig till något om att det ska vara så, oro igen!

RSS 2.0